Jazz, tuo aivan mahtava musiikkilaji, joka julistaa ensimäisen 'teema'-viikon alkaneeksi,  tämä viikko olkoonkin pyhitetty Jazzille, joka tuo esiin mahtavia laulajiakin, mm. Louis Armstrong, joten pysy taajuudella, tästä tulee mukava viikko.

 Jazz, Jass, Jatsi, kukin kutsuu tavallaan. Itse kuuntelin koko 2010 alkuvuoden kaikkea muuta, ja väitin ystävilleni vihaavani Jazzia, vaikken ollut koskaan kuunnellut tätä. Nyt olen perehtynyt asiaan, ja rakastan tätä, puhallinsoittimia, kuka nyt dislikettää tätä?

Jazz sai kunnian syntyä Yhdysvalloissa, olisimpa minäkin. Jokatapauksessa, jazziin liittyy monia tyylejä, synkopoitu keinuva
 rytmi, sekä suuri improvisaation osuus. Puhallinsoittimet, kontrabasso, piano ja vibrafoni ovat jokaisessa jazzbändissä olennaiset soittimet, joita ei voi olla kuulematta.

 Kaikki ei tiedäkään, että Jazz kehittyi afroamerikkalaisten vokaalimusiikista, ja sitä esitti alun perin afroamerikkalaiset, vaikka ensimmäinen levyttänyt Jazz-yhtye oli kuitenkin meidän 'valkonaamojen' Original Dixieland Jazz Band. Jazzia ei myöskään pidä sekoittaa Bluesiin, joka onkin aivan eri asia, vaikka varsin helposti sekoitettavissa Jazzin kanssa.

 Jazzissa itsessään on erilaisia.. 'tyylilajeja' itsessään, mm. Be-bop/Re-bop, Cool Jazz, Hard Bop ja Avantgarde jazz.

 Rakkaat prinsessat ja prinssit, ennen kun kommentoitte siitä, että kirjoitan tiettyjä nimiä isolla alkukirjaimella, vaikkei Jazzia tms kirjoiteta, syynä on se, että musiikki on kuin jumala minulle, ja jumalahan piti kirjoittaa isolla alkukirjaimella, eikös?
 Valaiskaa minua, jos unohdin tästä tekstistä jotain, sähköpostiakin saa lähettää osoitteeseen; [email protected]

 XoXo, Q